Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist1logozwwp26joomla/functions.php on line 177

Basis op orde

In het vorige bestuur tijdvak heeft Breda’97 een kleine periode verantwoordelijkheid genomen in het bestuur van onze gemeente. Wij hadden toen ook nadrukkelijk aandacht voor het onderhoud van de openbare ruimte. Wij hebben toen middelen toegekend om het achterstallig onderhoud in te lopen. Breda’97 streeft naar een zo heel mogelijk, schone en veilige openbare ruimte.

Goed bermonderhoud bevordert de verkeersveiligheid en zorgt ervoor dat minder zwerfafval kan ophopen.

Ten aanzien van het ophalen en scheiden van afval zou Breda’97 onderzocht willen hebben of het efficiënter kan met het zogenaamde “nascheiden”.
De frequentie van ophalen van de GFT-bak moet in de zomermaanden in ieder geval iedere week plaatsvinden.

De overheid heeft veel regels en verordeningen. Bijna alles in Nederland is tot in de puntjes geregeld. Het probleem is echter de handhaving van deze regels. De politie is door de reorganisatie en bezuinigingen niet meer in staat om voldoende te handhaven en de rechterlijke macht is onderbezet, waardoor berechting zeer lang duurt. De statistieken laten zien dat op alle gebied verbeteringen in de veiligheid zouden zijn en toch voelt de burger dat niet. 2017 was een top jaar voor het aantal moorden, branden en inbraken. De vraag stelt zich keer op keer: is de burger bereid om over alle criminaliteit aangifte te doen? Of hebben onderzoekers gelijk dat Brabanders criminaliteit gedogen?

Het gemeentebestuur heeft geen beslissingsbevoegdheid over de politie. In overleg mag de burgemeester zijn prioriteiten kenbaar maken. Het gemeentebestuur en dus de gemeenteraad hebben wel invloed op de inzet van Toezicht en Handhaving (BOA’s). Zij moeten voldoende menskracht, bevoegdheden en ondersteuning krijgen om hun toezichts- en handhavingstaken uit te kunnen voeren. Daarnaast is het voor de gemeenteraad belangrijk dat er geen regels worden opgelegd die toch niet gehandhaafd kunnen worden.

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020