Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist1logozwwp26joomla/functions.php on line 177

Onderwijs

Laaggeletterdheid is volgens onderzoeken nog steeds een groot probleem. Eén op de tien mensen zou volgens onderzoek onvoldoende kunnen lezen, schrijven en rekenen om volwaardig deel te kunnen nemen in de huidige maatschappij. Ook geven onderzoeken aan dat tot een kwart van de inwoners moeite heeft met het gebruik van computers. Breda‘97 wil daarom extra aandacht voor taal- en rekenonderwijs voor deze kwetsbare groepen. Door gebruik te maken van computers wordt de kennis hiervan verder verhoogd.

Taalachterstanden beginnen vaak op vroege leeftijd en voor het begin van de schooltijd. Breda’97 ijvert ervoor dat ieder kind een gelijke start kan maken.

Stageplaatsen en meer interactie tussen scholen en bedrijven zijn een beproefd beginsel bij de start naar een succesvolle werkomgeving. Stimulering van deze samenwerkingsvorm verdient grote aandacht.

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020