Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist1logozwwp26joomla/functions.php on line 177

Voorzieningen dichtbij huis- Lokale economie

Goede winkelvoorzieningen dragen bij aan de beleving en saamhorigheid van je buurt. Hoewel we in een internetsamenleving leven draagt een goede winkelstructuur bij aan het ontmoeten en een gezonde en vitale leefomgeving.

Winkeliers dragen bij aan de lokale economie en dienen vanuit de gemeente ondersteund te worden door een “accountmanagement voor ondernemers” die proactief weet wat er bij ondernemers leeft. 

Lokale economieën kunnen worden ondersteund zoals dat bijvoorbeeld in Bristol (Groot-Brittannië) gebeurt door een eigen lokale gemeenschapsmunt.

Ook Breda heeft tegenwoordig zijn eigen munt de Parel. Gemeenschapsmunten zijn een innovatief instrument om de samenwerking tussen winkels, burgers, de gemeente, instellingen en maatschappelijk instellingen te organiseren. Deze gemeenschapsmunt systemen spreken zeer diverse doelgroepen aan en zijn inzetbaar voor het behalen van sociale, commerciële en duurzame doelen.

Het is een onderzoek waard om na te gaan welke voordelen deze innovatie zal brengen en hoe deze verder uitgebouwd kan worden.

Meer informatie over de Parel: http://www.bredageld.nl/wp-content/uploads/2016/11/Brochure-de-Parel-voor-ondernemers.pdf

In Teteringen blijft het winkelaanbod achter bij de groei van het dorp. Al jaren terug is afgesproken dat het winkelbestand uitgebreid zou moeten worden. De aangekondigde ontwikkelingen waarbij de Scheperij verder ontwikkeld dient te worden moet een krachtig vervolg krijgen. Breda’97 heeft hier in het korte en verre verleden aandacht voor gevraagd. Wij zullen hierop uiteraard blijven inzetten.

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020