Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist1logozwwp26joomla/functions.php on line 177

Bouwen & Wonen

In de structuurvisie 2030 liggen veel zaken over hoe er in Breda gebouwd wordt, vast.
Hierin is onder meer besloten dat de uitbreiding van woningen zoveel mogelijk binnen de grenzen van de huidige bebouwing moet gebeuren. Zo bieden het CSM- terrein en het havenkwartier veel mogelijkheden tot uitbreiding voor wonen, werken of een combinatie van deze twee.

In dorpen zoals Effen, maar ook in Ulvenhout en Prinsenbeek zien wij beperkte mogelijkheden aan de rand van de dorpen. Breda’97 is voorstander van het CPO bouwen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) mogelijk te maken. Hierover zouden ook afspraken gemaakt moeten worden met projectontwikkelaars zodat ook in nieuwbouwprojecten voor 10% van de te bouwen woningen CPO mogelijk wordt.

• Voor de gehele stad wil Breda’97 onderzocht hebben of de mogelijkheden van perceelsplitsing een bijdrage aan onze bouwproductie kunnen vormen.
• Hergebruik van gebouwen blijft belangrijk!
• “Wonen boven winkels” komt weer prominent op de agenda. Dit om de aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten.

Het bouwen op nieuwe locaties geeft natuurlijk ook druk op het verkeer. Projecten waarbij het autobezit bij aanvang wordt beperkt tot 1 auto zijn tot nu toe alle mislukt omdat de kopers er toch steeds vaker voor kiezen om 2 auto’s voor de deur te hebben en daardoor voor parkeeroverlast zorgen. Breda’97 is er dan ook voorstander van om bij nieuwbouw niet van de parkeernormen af te wijken zonder dat er goede alternatieven in de vorm van goede OV en fietsverbindingen voorhanden zijn voor de eigen mobiliteit.

De ontsluiting van nieuwe wijken aan de Mark kan bijvoorbeeld innovatief worden opgepakt door een watertaxi richting het centrum.

Er liggen ambitieuze plannen voor drie van de vier gebieden (Oostflank, Westflank, Nieuwe Rivier en Lange Stallen) om de stad binnen de singels aantrekkelijker in te richten.

Voor het “Mols terrein”is nog steeds geen goede invulling gevonden. Breda’97 is van mening dat dit parkeerterrein niet past in het historische centrum.

Wij zijn voor een ontwikkeling door de markt, in goed overleg met de gemeente en inwoners. Het idee van wonen in combinatie met bijvoorbeeld een versmarkt is al eens geopperd.

 

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020