Jos van Etten - Burgerraadslid

Ik woon met mijn vrouw Han in Ulvenhout. Onze kinderen (volgens mijn wijlen schoonvader) 2 met en een zonder, zijn al jaren het huis uit en we hebben een kleindochter.
Mijn vrouw vindt dat ik hoofd huishouding ben sinds ik met vervroegd pensioen ben gegaan. Ik vind dat een beetje teveel eer.

Mijn vroegere leidinggevende vond dat ik heel slecht politiek onderlegd was als ik weer eens niet deed en dacht zoals hij wilde dat het moest.
Vandaar ben ik toen ik stopte met werken in 2013 aan de slag gegaan als commissielid voor Breda ’97. En, ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn sterkste kant niet ligt in het politiek correct denken. Ik heb moeite met dingen te zeggen die ik niet meen omdat het politiek beter uit komt. Gelukkig heb ik dit probleem niet bij Breda ’97. Dat komt ook omdat ik al sinds de oprichting, waarbij ik betrokken was, nauw bij deze partij betrokken ben. Sinds 2002 ben ik penningmeester van de partij.
Ik denk dat de burgers, verenigingen, stichtingen, ondernemers en gemeentelijke organisatie de gemeente vormen en de gemeente er dus is voor de burger en niet andersom. Zij zorgen samen voor een leuke, gezellige, sociale en goed georganiseerde gemeente. Vrijwilligers zijn de smeerolie voor de buurt, buurt en dorp. Zonder hen geen mantelzorg, sportvereniging, cultuurvereniging, carnaval, jazzfestival etc… De gemeentelijke organisatie is in mijn ogen dan ook ondersteunend, faciliterend en denkt mee. Subsidies kunnen hierbij helpen de doelen van de verenigingen en gemeente te bereiken.


Ik ben ook een vrijwilliger. Zo ben ik:
- Penningmeester van SCC de Pekhoeve het dorpshuis in Ulvenhout.
- Penningmeester van Lutoban, een stichting die tot doel heeft basisscholen te ondersteunen in de Filipijnen.
- Penningmeester Breda ’97,
- organisator van het sauwelen in het Bosuilendorp.
- kassier bij de tweejaarlijkse vlooienmarkt in Ulvenhout.
- En vroeger was ik ook nog organisator van een jeugdsoos, penningmeester van een vriendenvoetbalclub, jeugdleider bij UVV etc.
Voor mijn vrijwilligerswerk heb ik in 2010 een lintje gekregen

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020