BNdeStem: Breda heeft meer budgethotels en camperplaatsen nodig

BREDA - Meer camperplaatsen, ruimte voor een (tijdelijke) stadscamping, meer budgethotels en strengere eisen aan AirBnB’s. Dat is in grote lijnen wat de Bredase gemeenteraad donderdagavond meegaf aan wethouder Greetje Bos (VVD).

Bos wil begin volgend jaar een nieuwe overnachtingenbeleid vaststellen voor de gemeente Breda, maar wilde eerst de mening van gemeenteraad horen. De meeste fracties denken daar op veel punten hetzelfde over.

Campers

Zo worden de huidige acht camperplaatsen die Breda heeft - aan de Nijverheidssingel - als ‘zwaar onvoldoende’ gezien. Jeroen Bruijns (CDA) pleitte voor een diverse aanbod aan camperplekken, op verschillende locaties in de gemeente en in verschillende vormen, met en zonder voorzieningen. “Creëer op parkeerplaatsen bijvoorbeeld plekken voor mensen die niet willen overnachten maar gewoon een dagje naar Breda komen”, aldus Bruijns.

Stadscamping

Een stadscamping - die tevens ruimte biedt aan campers - zou ook welkom zijn, maar de meeste fracties beseffen dat een permanente camping lastig wordt om te realiseren. “Voor grote evenementen als het jazz festival en de Vuelta zouden wel tijdelijke plekken ingericht kunnen worden op braakliggende terreinen,” aldus Jos van Etten van Breda ‘97.

Hotels

Wat hotels betreft, denken de partijen dat de zakelijke markt en het midden- en hogere segment al goed bediend worden. “Er zijn meer tussenvormen nodig, met meer soorten kamers. Denk bijvoorbeeld ook aan hostels met slaapzalen”, aldus Maddy van Hemel (D66).

AirBnB

Het verschijnsel AirBnB, waarbij particulieren ruimtes verhuren zonder dat ze aan regels zijn gebonden, is vrijwel iedereen een doorn in het oog. De SP is zelfs fel tegen. Anderen vinden dat ze op minst toeristenbelasting moeten gaan betalen en aan bepaalde veiligheidseisen moeten voldoen. 

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020