BNdeStem: Breda heeft meer budgethotels en camperplaatsen nodig

BREDA - Meer camperplaatsen, ruimte voor een (tijdelijke) stadscamping, meer budgethotels en strengere eisen aan AirBnB’s. Dat is in grote lijnen wat de Bredase gemeenteraad donderdagavond meegaf aan wethouder Greetje Bos (VVD).

Bos wil begin volgend jaar een nieuwe overnachtingenbeleid vaststellen voor de gemeente Breda, maar wilde eerst de mening van gemeenteraad horen. De meeste fracties denken daar op veel punten hetzelfde over.

Lees meer...

Breda'97 stort gedeelte van de fractievergoeding terug

Aan het eind van een raadsperiode wordt de balans opgemaakt van de inkomsten en uitgaven die een politieke partij heeft gedaan in de afgelopen periode.

Iedere partij krijgt standaard € 1,250 plus € 3.750 )prijspeil 2016). Voor Breda '97 betekent dit € 5.000 per jaar. Dit geld wordt besteedt aan de kosten voor de fractie, zoals abonnementen, bureaukosten etc en een fractiemedewerker. Ook mag geld uitgegeven worden voor communicatie met de achterban en kiezers. Dit is allemaal vastgeleg in een verordening waar alle Bredase partijen zich aan te houden hebben.

Van het geld dat overblijft mag de de partij de helft van een jaarbijdrage houden de rest moet teruggestort worden. Een externe accountant controleert jaarlijks de administraties van de partijen of het geld besteed wordt aan geoorloofde uitgaven volgens de verordening.

Breda '97 heeft op basis hiervan ruim €2,600 terugbetaald.4 jaar geleden was dat met 3 raadsleden ruim € 11.000.

De link verwijst naar een artikel hierover in Bredavandaag

https://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/266010/bredase-fracties-doen-het-zuinig-aan

Breda'97 zette de modernisering van zwembad Wolfslaar al in maart op de kaart

Breda'97 was de politieke partij die tijdens de behandeling van de sportnota de vernieuwing het zwembad Wolfslaar aankaartte. 

Tijdens de behandeling van de nota sportvisie van de gemeente Breda op 22 maart heeft wethouder de Beer op vraag van Breda'97 toegezegd om het enige buitenzwembad in de gemeente Breda te gaan verbeteren al dan niet op de huidige plaats.

Lees meer...

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020