Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist2012201/functions.php on line 177

Nog veel klaslokalen hebben geen goede mechanische ventilatie.

Breda’97 was benieuw naar de kwaliteit van de luchtbehandeling in de scholen in de gemeente Breda.

Gezien de discussie over de invloed van de werking van ventilatiesystemen op het verspreiden van het Covid 19 virus leek het Breda’97 nodig om inzicht hierin te krijgen


Uit het antwoord van het college blijkt dat ze de scholen om duidelijkheid hebben gevraagd.

De scholen laten weten (samengevat) dat de helft van de lokalen in het basisonderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs niet geventileerd worden, anders dan door het openzetten van ramen en deuren. Dit geldt ook voor de lokalen in het voortgezet onderwijs. Hier is de afspraak dat ramen en deuren zoveel mogelijk opengezet worden, in ieder geval voor en na de lessen.

Alle noodlokalen, die in gebruik zijn binnen het primair en speciaal onderwijs, zijn voorzien van natuurlijke ventilatie, dus door ramen en deuren open te zetten.
Curio geeft aan dat er voldoende ventilatie van ruimtes plaatsvindt. Waar geen mechanische ventilatiesystemen zijn aangebracht wordt de lucht ververst door ramen en/of deuren open te zetten, zoveel als mogelijk tijdens maar in ieder geval voor en na de lessen. In de gevallen dat er mechanische luchtbehandeling is wordt er geen vuile lucht gerecycleerd en worden filters tijdig vervangen.

Sint Joost (Avans heeft in het deel van het pand Beukenlaan geen mechanische ventilatie.

Uit bovenstaande opsomming blijkt dat er nogal wat lokalen zijn zonder mechanische ventilatie. Daar hangt een goede klimaatbeheersing af van het gedrag van mensen. In de zomer zal dat gaan, maar wat gebeurd er in de winter??
Overigens geven alle organisaties aan dat ze aandacht hebben voor het probleem en maatregelen nemen om het klimaat in de klassen te verbeteren.

Klik voor het hele antwoord van het college op deze link

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020