Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist2012201/functions.php on line 177

Zou er echt geen plaats voor een Covid teststraat zijn in Breda

De gemeente Breda kan geen vervangende plek voor een Covid teststraat vinden!!
Hoe is dat nu mogelijk?
Breda'97 vindt dat er in alle gemeenten een teststraat moet zijn, zodat de drempel om je te laten testen zo laag mogelijk is en dat er geen onnodige (openbaar vervoer) reizen plaats hoeven plaatst te vinden.
 
Daarom heeft Breda'97 artikel 9 vragen gesteld aan het college van Breda:
 
Onderwerp: verdwijnen GGD-teststraat naast NAC stadion
Het corona-virus is nog niet verdwenen en de mogelijkheid tot een tweede golf is aanwezig. Besloten is, vanwege de start van het nieuwe voetbalseizoen, de GGD-teststraat op te heffen, omdat dit hinder veroorzaakt voor NAC. Dat is begrijpelijk.
Breda'97 denkt dat er zeker ruimte is te vinden of maken voor een teststraat in een grote gemeente als Breda.
Wat wij niet begrijpen is dat er geen vervangende locatie in Breda te vinden is en de bewoners vanaf 1 september naar Etten-Leur, Roosendaal of Raamsdonksveer moeten reizen voor een test. Hierdoor moeten de inwoners van Breda die geen gebruiksmogelijkheid van een auto hebben met het openbaar vervoer naar de teststraat. Ons inziens levert dit een extra probleem op omdat juist die mensen met vermoedelijke Covid klachten in het openbaar vervoer gaan en dus een grotere kans bestaat dat zij andere passagiers besmetten. Dit geldt overigens voor alle inwoners uit de regio waar in hun directe omgeving geen teststraat is.
 
Wij hebben dan ook de volgende vragen:
1. Welke locaties zijn tot nu toe serieus bekeken en waarom zijn deze door de gemeente of GGD afgekeurd?
2. Bent u het met Breda'97 eens dat het gezien de vele reisbewegingen beter is om meerdere teststraten in te richten in de regio, bijvoorbeeld 1 per gemeente?
3. Vindt het college ook dat onnodige reisbewegingen in het openbaar vervoer door mogelijk met Covid besmette reizigers zoveel mogelijk vermeden moet worden?
4. Breda'97 denkt dat door het vergroten van de afstand tot de teststraat de bereidheid tot het testen afneemt. Is het college het met Breda'97 eens dat dit niet wenselijk is en dat dit voorkomen moet worden?
5. Bent u bereid om met de GGD in overleg te gaan over een vervangende testplek in Breda en over het uitbreiden van de teststraten naar alle gemeenten in de regio? Zo nee, waarom niet?
Breda'97
Dick Vuijk, burgerraadslid
Peter Vissers, raadslid

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020