Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist2012201/functions.php on line 177

Verklaring fractievoorzitters over de Nashville-verklaring.

Tekst zoals deze is uitgesproken door burgemeester Depla namens alle partijen in de Bredase gemeenteraad tijdens het Bredaas Beraad van 10 januari 2019.

Houden van wie je wilt

Ook als het om liefde gaat, brengt Breda het graag samen. Voor iedereen. Want liefde is een zaak van en voor iedere Bredanaar. Dat is anno 2019 de gewoonste zaak van de wereld. En dat moet voor altijd zo blijven.

Wij hebben als voltallige gemeenteraad van Breda kennis genomen van de zogenaamde Nashville-verklaring. Wij erkennen het recht op vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid en geloofsovertuiging. Het ontkennen, diskwalificeren en beknotten van de vrijheid van de complete LHBTI-gemeenschap, stuit ons enorm tegen de borst en druist in tegen hoe wij vinden dat we in Breda met elkaar omgaan.

 

Iedere inwoner of gast van de gemeente Breda mag zijn wie hij of zij wil zijn. Afkomst, geloof of geaardheid was, is én mag geen belemmering zijn. Als gemeenteraad zijn wij trots op de diversiteit van Breda en zijn wij trots op elke LHTBI-er die uitkomt voor wie hij of zij is of wil zijn.

Wij allen staan pal voor de vrijheid om lief te hebben wie je wilt.
Wij allen staan pal voor de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn.
Wij allen staan pal voor iedere Bredanaar die zijn of haar leven in liefdevolle vrijheid in onze stad wil leven.

Wij allen staan pal voor de liefde!

❤️????

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020