Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist2012201/functions.php on line 177

Het dak van de Chasségarage is sterk genoeg voor de Breda Photo.

Het college heeft heel snel antwoord gegeven op onderstaande vragen of de constructie van het dak van de Chasségarage sterk genoeg is.

In hun antwoord geeft het college aan dat ook de constructie goed is doorgerekend en dat er aanvullende maatregelen getroffen zijn om het dak te beschermen. Bij eventuele schade is Breda Photo aansprakelijk.

Wij zijn zeer tevreden over dit antwoord. Er staat nu niets meer in de weg om te gaan genieten van Breda Photo!

 

 

Op Chassé Promenade bouwt Dutch Steigers uit Amsterdam op dit moment een gigantische constructie, The Infinity Path, de blikvanger van fotofestival BredaPhoto dat op 5 september begint. en tot 21 oktober duurt. Een mooi initiatief dat BredaPhoto zeker op de kaart zal zetten.

BNdeStem meldt: “De constructie zit stevig in elkaar, verzekert Andriessen. ,,Er zijn secure berekeningen gemaakt die niet één keer, maar meerdere malen zijn en worden nagekeken. Tot in detail is de draagkracht doorberekend. Neemt niet weg dat alles goed wordt gecontroleerd. De installatie wordt uiteraard pas vrij gegeven als er een certificaat van veiligheid voor is afgegeven. En dan nog wordt gedurende het festival, dat zeven weken duurt, om de twee weken alles opnieuw nagelopen."

Voor zover ons bekend zijn in de afgelopen jaren meerdere malen vergunningen voor evenementen geweigerd omdat de constructie van de onderliggende parkeergarage onvoldoende stevig zou om evenementen te dragen.
Ook zijn er in het verleden veel problemen geweest met het waterdicht krijgen van de parkeergarage.

Wij willen zeker weten of er door de grote stijgerconstructie geen problemen ontstaan met het dak van de parkeergarage.

 

Daarom hebben we de volgende vragen gesteld aan het college van de gemeente Breda:
- Is beoordeeld of het dak van de parkeergarage voldoende stevig is om de constructie inclusief de verwachte bezoekersaantallen te dragen?
- Zijn er beschermende maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat de parkeergarage niet opnieuw gaat lekken?
- Zijn er met de organisatoren afspraken gemaakt over de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid in het geval deze constructie alsnog tot schade gaat leiden?

https://www.bndestem.nl/breda/installatie-bredaphoto-is-veilig~a23a5092/

Reacties op BredaVandaag.nl

en op Bndestem.nl

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020