Dit zijn de speerpunten voor Breda'97 in het komende politieke jaar

Breda ’97 is als enige lokale politieke partij overgebleven in de Bredase raad. 11% van de kiezers kozen lokaal! De stemmen op de andere lokale partijen zijn doorgeschoven naar de landelijke partijen. Breda’97 heeft het belang van de inwoners van de gemeente Breda voor ogen en dat is niet hetzelfde als bij de landelijke partijen, die vaak toch gericht zijn op grote projecten waarmee ze kunnen pronken. De menselijke maat blijft dan ook voorop staan bij Breda’97.

Breda’97 wil dan ook dat er aandacht besteed gaat worden aan de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Wat gaat het college doen aan het bevorderen van de sociale samenhang, het samenkomen, het met elkaar leven, goede wijk en dorpsvoorzieningen op het gebied van ouderenzorg en sport en verenigingsleven. Dit alles moet betaalbaar zijn en blijven zodat alle inwoners van Breda mee kunnen doen, dat ze gezond blijven door sport en niet vereenzamen.

Mede door de inbreng van Breda’97 wordt het afvalbeleid aangepast, en staan de bouw- en verenigingsloodsen voor carnavalsbouwclubs op de agenda van dit college. Breda’97 vindt ook dat er versnelde aandacht moet komen voor de verkeersafwikkeling in wijken en dorpen, o.a. Teteringen en Prinsenbeek slibben dicht. De evaluatie van het evenementenbeleid vinden wij belangrijk, omdat in het huidige beleid te veel rekening gehouden wordt met de belangen van de evenementenorganisatoren en te weinig met de inwoners. Evenementen horen niet in natuurgebieden zoals de Galderse meren thuis.

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020