Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist2012201/functions.php on line 177

Breda'97 kan het nieuwe coalitieakkoord op onderdelen steunen

Breda’97 is een positief kritische partij, die in zijn 21 jarige bestaan bestuursverantwoordelijkheid nooit uit de weg is gegaan.

Op verzoek van de partijen VVD, D’66 en PvdA hebben wij tijdens de onderhandelingen voor een nieuw bestuursakkoord onze wensen hieromtrent ingebracht.

Nadat de drie partijen tot een akkoord waren gekomen hebben ze aan Breda’97 gevraagd of wij het bestuursakkoord zouden kunnen onderschrijven.

Wij hebben een goed gevoel over de gevolgde procedures en de prettige gesprekken. Onze inbreng vinden we op veel punten terug. Wij zijn dan ook blij dat we, ondanks dat we niet alles kunnen ondersteunen, wel de mogelijkheid krijgen om mee te blijven praten met de coalitie.

Na lezing en bespreking met de genoemde partijen zijn wij tot de conclusie gekomen dat in 5 van de 8 hoofdstukken dusdanig veel ingebrachte punten van Breda'97 zijn verwerkt die ook in ons verkiezingsprogramma staan dat wij deze kunnen steunen.

Het betreft hier de hoofdstukken Groot stedelijk Breda, Meer woningen in Breda, Breda zorgt voor elkaar, Breda bereikbaar en Duurzaam Breda.

 

De hoofdstukken Leren, werken en ondernemen in Breda, Bredase wijken, leefbaar, schoon en veilig en Breda sportief en cultuur kunnen wij niet geheel onderschrijven. Deze sluiten niet aan bij ons verkiezingsprogramma en hebben vooral op het sociaal gebied te veel tekortkomingen.

Wij hebben met de coalitiepartijen af kunnen spreken dat wij in overleg blijven over de door ons geconstateerde punten die nog niet voldoen, maar ook over de uitwerking van de overige ambities.

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020