Breda '97 Lokaal Sterk

  
  

2 nieuwe burgerraadsleden en een nieuwe fractiesecretaris

Links Marieke, in het midden Ad en rechts Marcel

In de raad van 26 oktober, zijn 2 nieuwe burgerraadsleden beëdigd voor Breda '97.Dit zijn Marcel van der Mast en Marieke van Yperen. Marieke volgt Viola de Bruijn op die de afgelopen jaren voor Breda'97comissielid en raadslid is geweest, Wij danken Viola voor haar inzet en hopen en verwachten dat ze ons op de achtergrond zal blijven steunen. 

Een korte introductie:

 

Marcel is 46 en geboren in Bavel en nu woonachtig in Breda (Hoge Vught). (rechts op de foto)

Getrouwd en 2 kinderen. Marcel heeft samen met zijn vrouw 5 jaar geleden Club Kruimel gestart waar kleding en speelgoed wordt weggegeven aan kinderen met een beperking. Marcel heeft 20 jaar in de verstandelijk gehandicapten zorg gewerkt. Marcel is nu werkzaam bij woningbouwvereniging Allee Wonen in Roosendaal.

 

Marieke is 49 jaar en woont al vele jaren in Bavel (links op de foto). Marieke is opgegroeid in een politiek nest en ademt, als dochter van oud wethouder Pieter van Yperen, al heel haar leven het klimaat van de lokale politiek. Na jaren van toekijken aan de zijlijn is nu de tijd gekomen om zelf als burgerraadslid voor Breda’97 een rol te gaan spelen op dit lokaal politiek toneel. Marieke hoopt dat deze nieuwe uitdaging nieuwe kansen biedt om Breda’97 te steunen in de Raad van Breda.

 

Nieuwe fractiemedewerker

 

Ad Figiel wordt de nieuwe fractiemedewerker voor Breda’97. (midden op de foto) Hij zal deze taken samen met Dick Vuijk op zich nemen. Dick Vuijk neemt inmiddels de taken van Pieter van Yperen waar als a.i voorzitter van Breda'97en kan daardoor nog zijn steentje bijdragen aan de voorbereidingen van de commissies en raadsvergaderingen en is van grote waarde als het historisch besef van Breda'97 met zijn kennis van vele dossiers uit eerdere periodes.

Ad is 60 jaar en geboren in het Ginneken en woont sinds 1980 als een van de eerste bewoners in de Haagse Beemden. Ad is bijna 40 jaar getrouwd en heeft 1 zoon.  Ad heeft ruim 25 jaar gewerkt bij Hoechst Holland bv, bij de meeste Bredanaars beter bekend als de Polymeer in de Krogten. Na een reorganisatie heeft Ad nog een tiental jaren gewerkt in het volwassenen- onderwijs als accountmanager.

Ad is een zoon van een van de laatste in leven zijnde Poolse bevrijders van Breda, en is daarom nauw betrokken bij stichting Vrienden van het Generaal Maczek Museum en als secretaris bij de stichting “Jaarlijkse Herdenking Bevrijding Breda”. 

Naast Fractievoorzitter en raadslid Peter vissers (Teteringen) en Burgerraadslid, Jos van Etten (Ulvenhout), is Breda’97 daarmee weer op volle sterkte.

Breda’97 kent een fractie waarin de neuzen dezelfde kant op staan met een drijfveer om zich in te zetten voor, de dorpen en wijken en het behoud van de menselijke maat.

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Mariele van IJperen

Bavel

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda'97 2017