Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/e/b/breda97.nl/httpd.www/templates/bredabeslist2012201/functions.php on line 177

Breda'97 vindt dat het muziekonderwijs voor alle kinderen toegankelijk moet zijn.

Gisterenavond was er een burgersessie in het stadhuis aangevraagd door de FBVB, de vereniging van de 11 harmonieën en fanfares in Breda. Het verslag van BNdeStem hierover hieronder sluit af met dat "wethouder Marianne de Bie er op toe ziet dat de FBVB bij verdere concretisering van het beleidsplan zeker betrokken blijft." 

Daar zit hem nu net de crux. De wethouder heeft tot nu toe geen gesprekken gevoerd met de FBVB. Waar ze bij cultuur met de grote C zeer nauw betrokken is, ontbreekt bij haar de betrokkenheid. Jammer want de werkwijze van de Nieuwe Veste wordt door haar en door haar alleen goedgekeurd. 

De gemeenteraad mag inspreken maar heeft niets te vertellen. (Zie ook het ontmantelen van de bibliotheek). 


In de plannen van de Nieuwe Veste ontbreekt het voortgezet muziek onderwijs in zijn geheel. De tarieven voor muzieklessen rijzen de laatste jaren de pan uit met stijgingen tot 70% per cursist. Breda'97 vindt dat iedereen muziekonderwijs moet kunnen volgen. 

 


De Nieuwe Veste durft te zeggen dat de lesgelden niet van invloed zijn op het deelnemen aan muziekonderwijs. Ondanks grote inspanningen van de harmonieën en fanfares loopt het aantal cursisten wel terug. Uit een overzicht van de Nieuwe Veste over het opleidingsniveau van de ouders van alle cursisten bleek duidelijk dat muziekonderwijs in Breda is verworden tot een elitaire club.


Het wordt tijd dat daar iets aan gedaan wordt, dus tarieven omlaag voor alle cursisten.
Volgens de Nieuwe Veste zijn de kosten van particulier muziekonderwijs niet hoger dan door de Nieuwe Veste.

De vraag is alleen of de muziekdocenten wel genoeg verdienen om een gezond inkomen te genereren, of gaan we het zwart werken promoten?

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter-raadslid

Jos van Etten

Ulvenhout

Burgerraadslid

Dick Vuijk

Ulvenhout

Burgerraadslid

Marcel van der Mast

Hoge Vucht

Burgerraadslid

Ad Figiel

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda Beslist 2020