Breda '97 Lokaal Sterk

  
  

Kandidaten Breda'97 2018-2022

 

1 Peter Vissers Teteringen
2 Jos van Etten Ulvenhout
3 Marcel van der Mast Hoge Vucht
4 Marieke van IJperen Bavel
5 Viola de Bruijn Brabantpark
6 Patrick Schrauwen Belcrum
Ad Figiel Haagse Beemden
8 Thom Quaytaal Bavel
9 Dick Vuijk Ulvenhout
10 Piet Franken Prinsenbeek
11 Ella Hoeke Bavel
12 Marieke IJzermans Bavel-Springfield (US)
13 Kees Hendriksen Haagse Beemden
14 Angèle Schoenmakers Bavel
15 Freek Heemskerk Ulvenhout
16 Pieter van IJperen Bavel
17 Michel Nuijten Ulvenhout
18 Hans Figiel Haagse Beemden
19 Leon van Putten Teteringen
20 Hans van Gool Ulvenhout
21 Michael Mannaert Westerpark
22 Jos (Mechel) Verheijen Ulvenhout
23 Bernie van den Berg Bavel-Springfield(US)

 

 

Peter Vissers is lijsttrekker voor Breda’97

Peter

Ik ben geboren en getogen in Breda. Met een kleine onderbreking voor mijn militaire dienstplicht en studie verkeerskunde. Ik heb altijd met veel plezier bijna 20 jaar gewoond in de Belcrum, waar ik het wonen altijd heb ervaren als een dorpje in de stad. 

In de Belcrum ben ik actief geweest als bestuurslid van het huidige Belcrumhuis (wijk/buurt accommodatie) en in diverse activiteiten rondom de viering van 400 jaar Belcrum. Sinds eind 2015 woon ik in Teteringen samen met mijn vrouw Miriam en mijn twee kinderen Lin en Boaz.


Al meer dan 10 jaar ben ik werkzaam voor de gemeente Dordrecht als parkeermanager. Na een reorganisatie in 2016 richt ik mij nu minder op de operationele kant van het parkeren en meer op het kaderstellende parkeerbeleid als Stategisch beleidsadviseur parkeren voor de gemeente Dordrecht.
Daarnaast vervul ik onderstaande functies - taken:
- Keurmeester van parkeergarages voor de ESPA vanuit de VEXPAN
- Bestuurslid van de commissie gemeenten van de VEXPAN
- Docent parkeerbeleid aan de NOVI verkeersacademie / CROW


Peter is sinds 19 juni 2014 Raadslid en fractievoorzitter voor Breda'97
Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018 zal Peter de kieslijst voor Breda’97 aanvoeren

Stuur Peter een brerichtjeStuur Peter een brerichtje
Telefoon 0610059855

Jos van Etten

Ik woon met mijn vrouw Han in Ulvenhout. Onze kinderen (volgens mijn wijlen schoonvader) 2 met en een zonder, zijn al jaren het huis uit en we hebben een kleindochter.

Mijn vroegere leidinggevende vond dat ik heel slecht politiek onderlegd was als ik weer eens niet deed en dacht zoals hij wilde dat het moest.

Vandaar ben ik toen ik stopte met werken in 2013 aan de slag gegaan als commissielid voor Breda ’97. En, ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn sterkste kant niet ligt in het politiek correct denken. Ik heb moeite met dingen te zeggen die ik niet meen omdat het politiek beter uit komt.

Lees meer...

Marcel van der Mast

Marcel 200

Marcel is geboren in Bavel en nu woonachtig in Breda (Hoge Vught). 

Marcel is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Hij  heeft samen met zijn vrouw 5 jaar geleden Club Kruimel gestart waar kleding en speelgoed wordt weggegeven aan kinderen met een beperking. Marcel heeft 20 jaar in de verstandelijk gehandicapten zorg gewerkt. en is  nu werkzaam bij woningbouwvereniging Allee Wonen in Roosendaal.

 Marcel staat op nummer 3 van de kandidatenlijst

Stuur Marcel een bericht

Marieke van Yperen

Marieke 200

Marieke  woont al vele jaren in Bavel (links op de foto). Marieke is opgegroeid in een politiek nest en ademt, als dochter van oud wethouder Pieter van Yperen, al heel haar leven het klimaat van de lokale politiek.

Na jaren van toekijken aan de zijlijn is ze nu  burgerraadslid voor Breda’97. Marieke hoopt dat deze nieuwe uitdaging nieuwe kansen biedt om Breda’97 te steunen in de Raad van Breda.

 Marieke staat nummer 4 op de kandidatenlijst

Stuur Marieke een bericht

Viola de Bruijn

viola 200Ik ben geboren in Bergen op Zoom en opgegroeid in Chaam. Sinds 11 jaar woon ik in Breda waarvan 4 jaar in Westerpark en sinds 7 jaar in Brabantpark.

Ik voel me als sinds mijn kinderjaren erg verbonden met gemeente Breda. Op de middelbare school, het Onze Lieve Vrouwelyceum , heb ik een prachtige tijd gehad. In 2005 heb ik mijn Bachelor diploma behaald aan de NHTV in Breda.
In mijn dagelijkse leven werk ik als Business Development Manager Payments bij CM Payments, onderdeel van de CM Groep in Breda. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk door de leuke klantcontacten en fijne collega's.

Naast mijn werk en politiek heb ik een sterke passie voor onderwijs. Ik ben sinds 2009 extern gecommitteerde bij de NHTV en momenteel geef ik regelmatig gastcolleges op de NHTV en Avans Hogeschool. Ik neem studenten mee in mijn werkervaring en wil hun vooral laten voelen hoe mooi het salesvak is door praktijksituaties te bespreken.

Viola staat op nummer 5 op de kandidatenlijst.

Lees meer...

Ad Figiel

ad 200Ad Figiel verzorgt voor Breda '97 het fractiesecretariaat.

 

Ad is geboren in het Ginneken, toen nog een zelfstandige gemeente en opgegroeid in toen de nieuwbouwwijk van Breda, de Hoge Vught.

Bijna 40 jaar getrouwd en heeft  een zoon.

Sinds 1980 woont hij in de Haagse Beemden, als een van de eerste bewoners.

Ruim 25 jaar heeft hij gewerkt bij Hoechst Holland bv, bij de meeste Bredanaars beter bekend als de Polymeer in de Krogten, wat later BPM heette dat een volwaardige dochter van Shell Nederland was.

Lees meer...

Dick Vuijk

Dick 200

Dick is al lang politiek aktief, o.a. in de voormalige gemeente Nieuw Ginneken en van 1997 tot 2008 commissielid voor Breda’97 en tot 2016 raadslid.

Een echte drijfveer is dat je wat terug wilt doen voor je omgeving waarin je werkt en je sociaal leven vervult. Zo was ik als jonge ABN-er secretaris en voorzitter van de personeelsvereniging van het effectenkantoor. Later in Ulvenhout actief betrokken bij de Stichting Ulvenhouts Carnaval. Naast raadslid en secretaris nu al zo’n 22 jaar organiserend en deelnemend aan de Bosuilse Sauwelavonden.

Met lokale politiek sta je dicht bij de burgers en hoewel Breda97 er is voor de gehele stad zou het mijn specifieke wens zijn dat er in Ulvenhout op een goede manier voor starters en voor de diversiteit van de woningbouw wat gedaan kan gaan worden.

Lees meer...

Patrick Schrauwen

Patrick 200

Patrick woont al 25 jaar in Breda. Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in de historische fabriekswijk de Belcrum. Breda is voor hem de mooiste, meest historische en leukste stad in het Zuiden. Hij is tevens supporter van NAC.

Hij heeft zijn Bachelor diploma behaald aan de H.E.AO. in Breda en is werkzaam als Business Manager bij Kärcher Center Rhowax in Dordrecht.

Patrick doet veel aan vrijwilligers werk en organiseert en neemt actief deel aan veel evenementen in de wijk.  Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat de Backer en Rueb hallen voor de toekomst behouden blijven. Hiernaast zet hij zich in voor RKVV Jeka als lid van de sponsorcommissie en als coach en trainer van het elftal van zijn zoon. Dit omdat hij belangrijk vindt om ook vrijwillig een steentje bij te dragen aan de maatschappij. 

Zijn grootste kracht ligt in contact leggen met mensen en dat komt goed van pas in zijn werk en zijn vrijwilligerswerk. Hierbij is het hoofddoel altijd het verbinden van mensen. Immers, als we samen werken/leven creëren we een prettige leef-, woon- en werkomgeving! 

 

 

Thom Quaijtaal

Thom 200

Thom Quaijtaal is onze nummer 8  op de lijst voor Breda'97. Hij komt uit Bavel

Thom is de jongste kandidaat op onze lijst waardoor hij veel energie brengt in de fractie.

Hij studeert Ruimtelijke Ontwikkeling - Climate & Management aan De Haagse Hogeschool en is de fractie erg goed van dienst over onderwerpen binnen Ruimte en Duurzaamheid.

footer peterfooter Josfooter marcelfooter Mariekefooter Violafooter Patrickfooter adfooter Thomfooter Dick

Copyright Breda'97 2017