LOKAAL STERK

Peter Vissers - Raadslid

Ik ben geboren en getogen in Breda. Met een kleine onderbreking voor mijn militaire dienstplicht en studie verkeerskunde.
Ik heb altijd met veel plezier bijna 20 jaar gewoond in de Belcrum, waar ik het wonen altijd heb ervaren als een dorpje in de stad.
In de Belcrum ben ik actief geweest als bestuurslid van het huidige Belcrumhuis (wijk/buurt accommodatie) en in diverse activiteiten rondom de viering van 400 jaar Belcrum. Sinds eind 2015 woon ik in Teteringen samen met mijn vrouw Miriam en mijn twee kinderen Lin en Boaz.

Al meer dan 10 jaar ben ik werkzaam voor de gemeente Dordrecht als parkeermanager. Na een reorganisatie in 2016 richt ik mij nu minder op de operationele kant van het parkeren en meer op het kaderstellende parkeerbeleid als Stategisch beleidsadviseur parkeren voor de gemeente Dordrecht.

Daarnaast vervul ik onderstaande functies - taken:

- Keurmeester van parkeergarages voor de ESPA vanuit de VEXPAN

- Bestuurslid van de commissie gemeenten van de VEXPAN

- docent parkeerbeleid aan de NOVI verkeersacademie / CROW

- docent in de opleiding parkeermanager NOVI verkeersacademie

 

Peter is sinds 19 juni 2014 Raadslid en fractievoorzitter voor Breda'97

Telefoon 0610059855

 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Viola de Bruijn - Commissielid

Ik ben geboren in Bergen op Zoom en opgegroeid in Chaam. Sinds 10 jaar woon ik in Breda waarvan 4 jaar in Westerpark en sinds 6 jaar in Brabantpark.

Ik voel me als sinds mijn kinderjaren erg verbonden met gemeente Breda. Op de middelbare school, het Onze Lieve Vrouwelyceum , heb ik een prachtige tijd gehad. Ik heb op de NHTV Management Toerisme gestudeerd, met een focus op Marketing & Sales. In 2005 heb ik hier mijn bachelor behaald. Als afstudeerrichting heb ik gekozen voor toerisme op beleidsniveau. Samen met een aantal studenten hebben wij een onderzoek verricht naar evenementen binnen de gemeentes van het toenmalige SES West-Brabant, het huidige Regio West-Brabant. Toen lag het plan voor de Bavelse Berg in gemeente Breda er al, dus dit ben ik altijd op de voet blijven volgen.

In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam als Senior Account Manager decentrale overheid bij CM Telecom in Breda. CM is specialist in mobiele interactie en transactie zoals messaging (SMS, Push, Chat), Mobile Payments, Voice en Mobile App Development. Sales en politiek hebben meer raakvlakken dan je denkt wat ook merkbaar is bij debattrainingen. Immers wil je zowel in Sales als in een debat je standpunt onderbouwen waardoor een ander in je standpunt en in jou gelooft.

Ik heb naast mijn werk en politiek een sterke passie voor onderwijs. Ik ben 5 jaar extern gecommitteerde geweest bij de NHTV en momenteel geef ik regelmatig gastcolleges op de NHTV. Sinds november 2014 ben ik gastspreker op Avans Hogeschool voor de studierichting Commerciële Economie en Small Business en Retail Management. Ik neem studenten mee in mijn werkervaring en wil hun vooral laten voelen hoe mooi het salesvak is door praktijksituaties te bespreken en door kennis over commerciële vaardigheden en communicatie over te brengen.

 

Stuur Viola een bericht

Telefoon 06 55776373

Jos van Etten - Commissielid

Ik ben sinds februari 2013 commissielid voor de fractie van Beda'97. Vanaf de oprichting van Breda'97 ben ik actief betrokken bij de partij. Sinds 2002 ben ik penningmeester.

Ik woon in Ulvenhout, ben getrouwd, heb drie kinderen en een kleindochter.

Naast mijn werk als commissielid ben ik ook actief in het verenigingsleven in Ulvenhout. Mijn bestuursfuncties zijn:

Penningmeest Lutoban

Penningmmeester Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve

Aanspreekpunt/mede-organisator sauwelen Bosuilendorp.

Daarnaast badminton ik, help mee met de tweejaarlijkse vlooienmarkt, maak en beheer enkele websites en wat er verder nog op mijn pad komt.

Ik ben sinds 2010 trots Lid in de orde van Oranje Nassau.

Aangezien ik bovenstaande activiteiten ook leuk vind, heb ik aan het bestuur aangegeven dat ik wel beschikbaar ben als commissielid maar niet als raadslid. Het commissielidmaatschap kost nu al snel 6 uur in de week. Als raadslid zou er onvoldoende tijd overblijven voor mijn overige activiteiten.

Overigens zie ik het commissiewerk niet als iets minder dan het raadswerk. Alle voorstellen worden immers eerst in de commissies besproken en meestal wordt daar de mening van de raadsleden bepaald.

Als fractielid voel ik me een volwaardig lid van onze fractie. 

Stuur Jos een berichtje

 Telefoon 0622679609

Dick Vuijk - Fractiemedewerker

Dick is al lang politiek aktief, o.a. in de voormalige gemeente Nieuw Ginneken en van 1997 tot 2008 commissielid voor Breda’97. Daarna raadslid

Een echte drijfveer is dat je wat terug wilt doen voor je omgeving waarin je werkt en je sociaal leven vervult. Zo was ik als jonge ABN-er secretaris en voorzitter van de personeelsvereniging van het effectenkantoor. Later in Ulvenhout actief betrokken bij de Stichting Ulvenhouts Carnaval. Naast raadslid en secretaris nu al zo’n 22 jaar organiserend en deelnemend aan de Bosuilse Sauwelavonden.

Met lokale politiek sta je dicht bij de burgers en hoewel Breda97 er is voor de gehele stad zou het mijn specifieke wens zijn dat er in Ulvenhout op een goede manier voor starters en voor de diversiteit van de woningbouw wat gedaan kan gaan worden.

 

Dick is in oktober 2016 afgetreden als fractievoorzitter en heeft het stokje overgedragen aan Bernie van den Berg. Dick is vanaf oktober 2016 fractiemedewerker en blijft nauw betrokken bij Breda'97.

 

Stuur Dick een bericht

 

 

Viola de Bruijn

Brabantpark

Commissielid

sprangersfoto Peter Vissers-110

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter

 

Jos van Etten

Ulvenhout

Commissielid

 

 

Dick Vuijk

Ulvenhout

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda'97 2017