LOKAAL STERK

Standpunten Veiligheid

Veiligheid

Net zoals elders, hebben de inwoners van Breda soms ook te lijden onder diefstal, drankmisbruik, drugsproblematiek, vernielingen, woninginbraak, geluidsoverlast, geweld etc.

 

Wij blijven ieder jaar weer vragen om meer politiemankracht en voor meer toezicht op straat, want beide laten echt te wensen over.
Als gemeente hebben we helaas maar beperkte invloed op de inzet van het politieapparaat. We kunnen hierin niet alles zelf bepalen.
Voor het toezicht op straat is Breda'97 groot voorstander van bike-teams, zowel door stadstoezicht als de politie, in elke wijk en ieder dorp. De dorps of wijk agent is niet overbodig. Het is een cruciale factor in het beheer en controle. Een essentieel onderdeel in de veiligheid.
Toezicht is erg belangrijk omdat het sterk preventief werkt. Minder vandalisme, minder asociaal gedrag, minder criminaliteit, minder zwerfafval en minder agressie is daarbij de doelstelling.

 

Maar wij zien ook graag initiatief vanuit de burger, omdat de sociale controle onontbeerlijk is voor een veiliger woonomgeving.
Daarnaast stuurt verantwoord gedrag van iedere burger de leefbaarheid van onze omgeving.
Ieder dient zich aan de regels te houden en bijvoorbeeld geen overlast veroorzaken.
Wij zijn voor cameratoezicht op vernielings- en inbraakgevoelige plaatsen, zoals parkeerterreinen, stationsgebieden.
Parkeerwachten en stadstoezichthouders meer taken toedelen op het gebied van toezicht.
Straatverlichting speelt een grote rol bij veiligheid of het gevoel daarin. De gemeente moet hier blijvend aandacht geven zodat deze optimaal functioneert.

 

Verkeersveiligheid

Breda'97 wil blijvende aandacht voor het inrichten van de wegen om de veiligheid in het verkeer zoveel mogelijk te bevorderen. Aanpakken van bekende gevaarlijke punten en mensen bewust blijven houden van de enorme risico's in het verkeer.

 

Elke school zou een Kiss+Ride zone moeten hebben om doorstroom te verbeteren.

 

 

 

Viola de Bruijn

Brabantpark

Commissielid

sprangersfoto Peter Vissers-110

 

Peter Vissers

Teteringen

Fractievoorzitter

 

Jos van Etten

Ulvenhout

Commissielid

 

 

Dick Vuijk

Ulvenhout

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda'97 2017