Lokaal sterk

  
  

Sport en cultuur deelname voor de jeugd steeds duurder. Motie om hier iets aan te doen afgewezen

Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota heeft Breda '97 een motie ingediend om de kosten voor gezinnen met meerdere kinderen die deelnemen aan sport en cultuuronderwijs te beperken, omdat het voor deze gezinnen een erg grote financiële belasting kan zijn. Het gevaar bestaat dat kinderen niet meer deel gaan nemen aan sport of cultuuronderwijs.

De motie werd door een meerderheid van de raad weggestemd. Alle coalitiepartijen stemden tegen, waarbij het opviel dat ook de SP tegen stemde, de partij die toch op zegt te komen voor de zwakkeren in de samenleving. Tijdens de commissie- en raadsvergaderingen vinden alle partijen dat alle kinderen deel moeten kunnen nemen aan cultuuronderwijs en moeten sporten. Deze woorden houden dus op als er geld voor uitgetrokken moet worden.

Na het afwijzen van de motie zijn er weer enkele veranderingen naar voren gekomen die de noodzaak van onze motie versterken. Zo gaan voor een aantal sportverenigingen zoals de voetbal waarschijnlijk de contributie omhoog vanwege gewijzigde huur van de sportaccommodaties en zo lazen we in BNdeStem dat de Nieuwe Veste de lesgelden voor gevorderden muziekonderwijs met 67% omdat ook nog eens de les duur ingekort wordt. Muzikale talenten worden nu tegengewerkt in plaats van gestimuleerd. En dat in een stad die dance hoofdstad wil worden. Onbegrijpelijk!!

 

De afgewezen motie:

 

 

 

 

Marieke van Yperen

 

Bavel

Burgerraadslid

sprangersfoto Peter Vissers-110

 

Peter Vissers

 

Teteringen

Fractievoorzitter

 

Jos van Etten

 

Ulvenhout

Burgerraadslid


 

Marcel van der Mast

 

Hoge Vught

Burgerraadslid

 

 

Ad Figiel

 

Haagse Beemden

Fractiemedewerker