Breda '97 Lokaal Sterk

  
  

BNdeStem over ons verkiezingsprogramma

Breda '97: Beter OV in dorpen

Het openbaar vervoer in de dorpen van de gemeente Breda moet worden verbeterd. Met name in Prinsenbeek, Bavel en Ulvenhout is busvervoer geen goed alternatief voor de auto.

Dat schrijft Breda '97 in zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Volgens Breda '97 zijn de dorpen 's avonds niet goed bereikbaar en liggen grote delen van de dorpen ver van bushaltes af. ,,Breda '97 is van mening dat de frequentie en bereikbaarheid de hele dag en avond moeten worden verbeterd", aldus de partij. Breda '97 pleit verder voor een stevige ondersteuning van verenigingen en voor de betaalbaarheid van deelname aan sport en cultuur. Ook moet het 'het unieke karakter van iedere wijk en dorp te allen tijde herkenbaar en gewaarborgd blijven'.

Een ander speerpunt is woningbouw. De partij wil dat in nieuwbouwprojecten 10 procent van het aantal te realiseren woningen aangeboden wordt voor CPO (Collectief Particulier Opdrachtgever). Nieuwbouw dient zonder gasaansluiting gerealiseerd te worden, waarbij er naast stadsverwarming ook naar andere duurzame mogelijkheden wordt gekeken.

Qua evenementen wil Breda '97 dat die evenredig worden verdeeld over de diverse locaties in de gemeente, bijvoorbeeld Breepark, P5 (NAC-stadion), de binnenstad en de diverse dorpskernen en wijkcentra. Breda '97 is voorstander van rustweekenden per wijk zodat inwoners niet wekelijks met evenementen worden geconfronteerd. Breda '97 gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met het huidige raadslid Peter Vissers als lijsttrekker.

footer fractie Peterfooter fractie mariekefooter fractie Josfooter fractie Ad

Copyright Breda'97 2017