Lokaal sterk

  
  

Standpunten

Vind je de maden in de GFT bak in de zomer ook zo vies?

Breda'97 heeft het initiatief genomen tot de motie "Haal die bak op voor de maden er uit kruipen". Deze motie is door de gemeenteraad aangenomen.
Nu wil wethouder de Beer de motie alleen uitvoeren als de burger hiervoor 4,50 gaat betalen. Het college wil de tarieven voor 2018 voor de afvalstoffenheffing verlagen met ongeveer € 8. Een verlaging die dus ten koste gaat van de kwaliteit van ophalen. Wij willen graag van u weten wat u hier van vindt.
Een eenvoudige vraag 4,50 meer of minder voor het ophalen van de GFT bak is te simpel. Wij willen graag weten waarom je deze keuze maakt.

Vul s.v.p. deze korte enquête in http://bit.ly/2BbjDQH

Van Maden uit de GFT bak tot het zwembad Wolfslaar, 5 moties van Breda’97 die zijn aangenomen

Tijdens de begrotingsraad heeft Breda’97 9 moties ingediend. In tegenstelling tot andere partijen had Breda’97 deze op tijd ingediend, zodat het college vooraf zijn advies kon geven.

In de motie “Haal die bak op voor de maden eruit kruipen” geven wij het college de opdracht om tijdens warmer weer de GFT bakken wekelijks op te halen. De wethouder wilde nog onderzoek hier naar doen. De raad vindt onderzoek niet meer nodig

De motie “Wolfslaar , Breda verdient een volwaardig buitenzwembad” is tegen de wens van de wethouder aangenomen. Hij was van mening dat het groot onderhoud na 50 jaar zwembad nu voldoende is. Breda’97 wil echter dat het zwembad ook gaat voldoen aan de eisen van deze tijd. En daar voldoet het huidige zwembad bij lange niet aan.

Lees meer...

2 nieuwe burgerraadsleden en een nieuwe fractiesecretaris

Links Marieke, in het midden Ad en rechts MarcelIn de raad van 26 oktober, zijn 2 nieuwe burgerraadsleden beëdigd voor Breda '97.Dit zijn Marcel van der Mast en Marieke van Yperen. Marieke volgt Viola de Bruijn op die de afgelopen jaren voor Breda'97comissielid en raadslid is geweest, Wij danken Viola voor haar inzet en hopen en verwachten dat ze ons op de achtergrond zal blijven steunen. 

Een korte introductie:

Marcel is 46 en geboren in Bavel en nu woonachtig in Breda (Hoge Vught). (rechts op de foto)

Getrouwd en 2 kinderen. Marcel heeft samen met zijn vrouw 5 jaar geleden Club Kruimel gestart waar kleding en speelgoed wordt weggegeven aan kinderen met een beperking. Marcel heeft 20 jaar in de verstandelijk gehandicapten zorg gewerkt. Marcel is nu werkzaam bij woningbouwvereniging Allee Wonen in Roosendaal.

Lees meer...

Winterland krijgt € 230.000 subsidie. Wordt er nu open over gecommuniceerd en krijgen de wijken en dorpen dezelfde rechten?

In 2016 werd voor de eerste keer gelijktijdig met Serious Request Winterland Breda gehouden. De gemeente gaf hier € 250.000 subsidie voor aan het bedrijd BCX/Showdriven.

Het college heeft de verantwoording van de subsidie door de subsidieontvanger vooralsnog geheim verklaard, dit tot groot ongenoegen van Breda'97 en de bijna voltallige oppositie.

Nu heeft het college dus weer besloten om Winterland te subsidieren. Let wel Breda'97 is niet tegen Winterland, een mooi kerstevenement in de gemeente erbij is alleen maar mooi. We hebben inmiddels al vele kerstmarkten en zelfs een ijsbaan in Prinsenbeek.

Lees meer...

Subcategorieën

 

 

Marieke van Yperen

 

Bavel

Burgerraadslid

sprangersfoto Peter Vissers-110

 

Peter Vissers

 

Teteringen

Fractievoorzitter

 

Jos van Etten

 

Ulvenhout

Burgerraadslid


 

Marcel van der Mast

 

Hoge Vught

Burgerraadslid

 

 

Ad Figiel

 

Haagse Beemden

Fractiemedewerker

 

Copyright Breda'97 2017